2019. január 6.

Ruby Saw: Csak két lépés Észak

„Béke vagy a háborúban.”

INFORMÁCIÓK
Kiadó: MyBook
Megjelenés: 2019. január 10.
Oldalak száma: 242
Nyelv: magyar
Kötéstípus: puhatáblás
ISBN: 9786150040844
RENDELD MEG ITT!

FÜLSZÖVEG
Észak-Korea. ​Egy földrész, aminek a puszta hallatán összeszorul az emberek gyomra.
Hadley Hilson újságíró azonban nem így volt ezzel, és csatlakozott a volt egyeteme tanulmányi kirándulásához, ami Dél-Koreába indult, de érintőlegesen az északi határhoz is. Az újságíró élete nagy sztorijára készül, az Észak- és Dél-Korea közti különbségek bemutatásával.
A drogok nem illegálisak északon, mégis elkülönítik a busznyi diákot a határnál, miután füvet találnak az egyik táskában. A csoportot kísérő professzor furcsán viselkedik. Amerika nem töri magát, hogy a dolgok után járjon. Hadley-t furcsa élmény éri: taszítja, de egyben vonzza is Jin Park ezredes, amire nem tud magyarázatot adni.
Jin küzd a szívével és a józan eszével, de alul marad a harcban.
Meddig megy el egy újságíró a tökéletes sztoriért? Vajon ott a katonák tényleg mindent megtehetnek? Ki áll az egésznek a hátterében?
Korrupció, hatalom, élni akarás, vágy és szenvedély.

VÉLEMÉNYEM
Hamarosan érkezik Ruby Saw harmadik regénye, engem pedig az a megtiszteltetés ért, hogy a megjelenés előtt elolvashattam. A Pillangó-hatás és folytatása, Az Igazi nagyjából a romantikus vígjáték és dráma elemeit ötvözték, a Csak két lépés Észak ezzel szemben mélyebb vizekre evez: a romantika mellett ezúttal komolyabb hangvételű, thriller-elemekkel tarkított regényt vehetnek kezükbe az olvasók.

Főszereplőnk egy 26 éves újságírónő, Hadley Hilson, aki korábbi egyetemének tanulmányi kirándulásán vesz részt. Az utazást Dél-Koreába szervezik, azzal a kivételes lehetőséggel, hogy egy-két napig Észak-Koreát is láthassák a hallgatók, így Hadley kap is az alkalmon, hogy a szigorú diktatúra életébe bepillantást nyerjen, és díjnyertes cikket írhasson ottani élményeiből. Arra azonban rémálmaiban sem gondolt, mi lehet a „kirándulás” vége. A határon ugyanis drogot találnak az egyik diák táskájában, és máris kezdetét veszi a végeláthatatlan szenvedésből és rettegésből álló procedúra, hogy a csapat épségben hazajuthasson.

A dolgok nem feltétlenül állnak úgy, ahogy elsőre hinnénk. A szobából szinte ki sem szabad mozdulniuk; különösen kegyetlen bánásmód jár minden apró kis baklövésért és szabálysértésért, és persze – az emberekre jellemzően – mindenki okozhat még meglepetéseket... Mindeközben Hadley közel kerül az Ezredeshez, Jin Parkhoz, ahogyan pedig kettejük viszonya egyre szorosabbra fűződik, úgy a teljes igazságból is egyre több részlet kerül felszínre.

Általam készített montázs a könyvhöz

Bár Ruby Saw köteteire eddig sem volt jellemző a kiszámíthatóság, ezúttal valóban  kapkodhattam a fejem, hogy követni tudjam az események fonalát, és bevallom, egy ponton teljesen elképedtem azon, milyen fordulatot vett a történet. Persze ezután is akadtak bőven meglepetések, úgyhogy azt kell mondanom, izgalomból ezúttal sem lesz hiány. Az pedig különösen tetszik, hogy a kegyetlen észak-koreai világ, az izgalmas és pattanásig feszült idegekkel jellemezhető cselekmény világából sem hiányoznak a gyengéd érzelmek, hogy láthassuk: a szerelem még a legzordabb körülmények között is utat talál magának.

Ezen a ponton meg is ragadnám az alkalmat egy apró kis figyelmeztetésre, érdemes ugyanis úgy nekiállni a könyv olvasásának, hogy az a 242 oldal egyben tudjon „lecsúszni”. Némi házimunka és ünnepi előkészületek miatt nekem sajnos nem volt erre lehetőségem, így éjszakába hajló olvasás lett az eredmény. :) Ha szereted az izgalmas, pörgős könyveket, amiben az akció mellett a romantika is szerepet kap, bátran megfogadhatod tanácsom, hiszen a Csak két lépés Észak éppen a neked való olvasmány. :)

KÖSZÖNÖM A KÖNYVET AZ ÍRÓNŐNEK!

A montázshoz használt képek forrása: Hadley Hilson; Katona; Terepjáró; Jin Park.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése