2018. április 15.

Ruby Saw: Pillangó-hatás

„Felvontam az orrom, és ugyan nem akartam, de sikerült azt a látszatot kelteni, hogy én ha kettesben maradok vele csak egy percre is, kibelezem.”

INFORMÁCIÓK
Kiadó: MyBook
Megjelenés: 2018
Oldalak száma: 238
Nyelv: magyar
Kötéstípus: puhatáblás
ISBN: 9786150015583

FÜLSZÖVEG
Egy féltőn óvott huszonkét éves lány. A védelmező Apa, és három férfi, akik a lány kegyeit szeretnék elnyerni. 
Liv Jackson újabb esélyt kap egy hatalmas csalódás után Rob Pierce képében. Esélyt a szerelemre, de nem tudja hogyan kezelje tapasztalat híján. 
Az évekkel ezelőtti, múló bánat helyét úgy látszik egy következő veszi át, amikor hirtelen újabb lehetőséget kap Hiro Shentől. De hogy Liv még jobban összezavarodjon feltűnik a fájdalmas múlt is: Jay Cullen. 
A fiatal lány csak szerelemre vágyik és ezért semmitől sem retten el. A három férfi egymásnak feszül a szívéért. 
De az Apa ehhez vajon mit szól?

VÉLEMÉNYEM
Mielőtt részletesebben is belemennék a könyv értékelésébe, engedjétek meg, hogy kicsit dicsekedjek: nagyon büszke vagyok ugyanis a barátnőmre, aki elhatározta, hogy magánkiadásban jelenteti meg könyvét, és mindezt számomra bámulatos elszántsággal vitte véghez. Így született meg a Pillangó-hatás, ami eddig csak pozitív értékeléseket kapott, méghozzá nem véletlenül. Már korábban is volt szerencsém az írónő munkásságához, hiszen – bár ez az első kiadott könyve –, az interneten sokan megismerkedhettünk már munkáival. Nos, nem is húznám tovább a szót, lássuk ezt a gyönyörűséget. :)

A könyv főszereplője Liv Jackson, egy 22 éves lány, akit négy évvel ezelőtti traumája miatt aranykalitkába zárva őriz édesapja. Mindezt egy Jay nevű srácnak "köszönheti", aki annak idején alaposan összetörte szegény lány szívét, aki bánatában az életét is képes lett volna eldobni magától. Érthető tehát, hogy Liv édesapja, Dylan nem rajong a gondolatért, hogy bármilyen hímnemű egyed is lánya közelébe menjen, ezért, bár egyébként mindent megad neki – amit Liv nem is tagad, hiszen tudja magáról, hogy elkényeztetett –, a férfiak közelébe nem szívesen engedi. Eljött azonban az idő, hogy szabadon engedje madárkáját, aki azonban annyira elszokott a randevúzástól, hogy ekkor mély vízbe vetve találja magát.

Általam készített montázs a könyvhöz

Merthogy Liv megismerkedik egy borzasztóan helyes sráccal, Robbal, aki randizni is hívja, leszáll a szerelem rózsaszín köde, és boldogan telnek napjaik, mígnem egy váratlan esemény nem várt reakciót vált ki a fiúból, ami miatt a lány – megbántottságában – elhagyja. Van azonban egy másik oldala is az éremnek, mindeközben ugyanis az apa munkatársa, a jóképű Hiro Shen is érzéseket kezd táplálni a lány iránt, és a fiúval való szakítása után igyekszik megóvni őt. Ekkor érjük el a tetőpontot, hiszen Liv búfelejtő bulizása során ismét találkozik Jay-jel, és felszakadnak a régi sebek. 

Bizony, jól olvastad: három férfi is ringbe száll a lány kegyeiért. Szerencsére főhősnőnket kemény fából faragták, így nem is hívnám szerelmi tetraédernek a dolgot, hiszen Liv okos, és tudja, kitől érdemes távol tartania magát. Érdekes követni őrlődését, gondolatait, ahogyan próbálja megoldani és kezelni a helyzetet, no meg persze izgulni, hogy végül ki lesz a szerencsés kiválasztott. 

Bizonyára meglepődtök páran, ha elmondom, mi az egyik oka annak, hogy tetszik a könyv: az életszerűsége. Tudom, a három férfi elég mesébe illő, viszont minden más annyira reális. Nincs szirupos cukormáz, a valóságot kapod, ahol bizony egy gazdag, elkényeztetett lány is tud káromkodni, és a hőn áhított herceg is tud ostobán vagy éppen kiábrándítóan viselkedni. Livben egyébként azt szeretem igazán, hogy egy kis időzített bomba, aki félpercenként robban, és nem fél kimondani, amit gondol. Valamilyen szinten a lélekállatom, mert én is tudnék ilyen lenni, csak visszafogom magam. :') Ó, és a humor. Liv szókimondásából adódóan csak úgy röpködnek a megjegyzések, amik nekem elég sok vidám percet okoztak. Különösen szellemes volt a Robbal megismerkedésükkor lefuttatott párbeszéd, ajánlom mindenkinek, aki szerint a hobo sapiens egy csúnya trend. :D 

Természetesen egy fotón is megörökítettem ezt a szép borítót :) (Instagram)

Mindezek mellé pluszt ad a regényhez, hogy mind az öt szereplő szemszögéből nyomon követhetjük a történéseket, de nem átfedésekkel, hanem folyamatosan váltakozva, így nem laposodik el a cselekmény, bepillantást nyerhetünk mindegyikük gondolataiba, ezzel is jobban megértve, kit milyen szempontok vezérelnek. Különösen tetszett, amikor Jay visszaemlékezett régi tetteire, és új fényben értékelte őket. Több ilyen ember kellene erre a világra. 

Ha kedvet kaptatok ehhez a lágy tavaszi szellőhöz – tudjátok, ami kellemesen simogat, de néha azért oda is csap, csakhogy ne szokj hozzá –, akkor bátran ajánlom ezt a kötetet. Kaptok egy falat életet, és ha voltatok már szerelmesek, vagy nem tudtatok dönteni valami fontos dologban, akkor nem lesz nehéz azonosulni a helyzettel. Plusz infó, hogy ha elnyeri a tetszésetek, nem kell csüggedni, hogy nincs több, ez ugyanis egy trilógia kezdő kötetete, és már készül a második rész, Az igazi. De vajon ki is lesz az? Derítsük ki együtt! :) 

KÖSZÖNÖM A KÖNYVET AZ ÍRÓNŐNEK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése