2020. július 19.

Unboxing: Júniusi FairyLoot doboz

Sziasztok! Pénteken érkezett meg életem első külföldről rendelt könyves meglepetésdoboza, és gondoltam, szívesen megosztanám veletek ezt az élményt. Ez nem más, mint az Egyesült Királyságban működő FairyLoot júniusi doboza. A boxot még május 8-án vettem meg, egyszeri vásárlóként (tehát nem mint feliratkozó) és izgatottan vártam, ugyanis a beharangozott fandomok, illetve a két könyv is felcsigázta az érdeklődésem. Nem is húzom tovább a szót, lássuk, mit rejtett a doboz! :)



A csomag tetején rögtön a havi FairyLoot hírlevél volt, amelyben interjút olvashatunk az írónővel. Ezalatt volt a témakártya, ami a havi A Different Kind of Magic (Másfajta Varázslat) doboz tartalmáról ír részletesen: mi micsoda, mi inspirálta, ki készítette stb. A fotón látható első print pedig a havi könyv írójának levelét tartalmazza.





A hónap könyve Lori M. Lee Forest of Souls (Lelkek erdeje) című regénye, a hagyományoshoz képest halványzöld betűkkel, kemény kötésben érkezett, dedikáltan, illetve a védőborító belsején a könyvhöz kapcsolódó fanarttal. (Utóbbi lényege, hogy kifordítva is felhelyezhető, így lehet az a borító). A védőborító alatt szövetes a kötés, aranyszínű pókmintával és betűkkel a gerincen. A történet maga egy különleges képességekkel rendelkező lányról szól, a fülszöveg alapján nekem picit Vörös királynő × Korra legendája hatású, de természetesen ez idővel kiderül. :)



Ebben a hónapban egy második könyvet is csomagoltak a dobozba, ami a The Gilded Ones (Az aranyozottak) címet viseli, és Namina Forna az írója. A könyv különlegessége nem csupán az, hogy gyönyörű türkiz színben ragyognak a lapszélek, hanem hogy hivatalos megjelenésére csak jövő februárban kerül sor. Bár ez már nem annyira különleges kiadás, mint a másik - a lapjai is inkább a vékony, újrahasznosított papírból készültek - azért szuper, hogy ennyivel a hivatalos megjelenés előtt olvashatom a FairyLootnak köszönhetően. Mindkét könyv egy-egy különálló trilógia része, így érdekes lesz figyelemmel kísérni a sikerüket.


A két könyv után ideje a többi tárgyat is megtekinteni. A csomag számomra legkedvesebb része az Avatár világa által ihletett poháralátét-készlet, amin a négy elem / törzs jelképe látható. Parafából készültek; persze más kérdés, mennyire fogom használni, de gyönyörű a színe és a minősége.



Egyik nagy kedvencem az idén olvasott Csillagtalan tenger, így vártam is, mi lesz a dobozban, ami ehhez kapcsolódik. Nos, egy felvasalható minta lett az eredmény, amin számos motívum (méh, kulcsok, hold, csillagok, kard) megtalálható, ami a könyvhöz kapcsolódik. Egyelőre nem tudom, mire fogom felvasalni, valószínűleg valamilyen farmeranyag lesz a befutó.



A következő elemet egy kis dobozka rejtette: az Alice Csodaországban által inspirált teatojás szintén nagyon ötletes, kis kannába tehető a teafű, a lánc végén pedig "igyál meg" felirat díszeleg.



Az egyetlen kisebb csalódás ez a zokni volt, ami egyébként így is szuper, de a Csontszüret nagyon tetszett, és valami kreatívabb dologra számítottam. A zokni persze így is szép és jó minőségű, fogom is hordani, de sajnálom, hogy szimplán a könyvborító ihlette és nem nyújt nagyon különlegesebbet.



A következő tárgy egy kis fém kitűző, amit a The Shadows Between Us inspirált. A könyv már várólistás nálam, mindenképpen el szeretném olvasni, már csak a kitűző idézete miatt is.



Az utolsó havi fandom a Blood Heir volt, egy gyönyörű print kártyát kaptunk, amin a könyv főszereplői láthatók.



A FairyLoot minden hónapban tesz 2 tarotkártyát is a csomagba. Ezúttal a két kártya az Egy sötétebb mágia karaktereit ábrázolja. Ezt a könyvet még szintén nem olvastam, de már a várólistámon van.



A csomag összességében elnyerte a tetszésem, úgy gondolom, hogy ár-érték arányban jól jártam, megérte megvásárolnom. Nagyjából 15 ezer forintba került, ami a hazai dobozokhoz képest a tartalmat és exkluzív kiadásokat tekintve nem túl sok. A hátránya, hogy több hétig tart, mire Magyarországra ér, illetve néhányan nem kapták meg a második könyvet vagy a kártyákat. Így szerencsésnek mondhatom magam, hogy teljes doboz került a birtokomba.


A következő hónap témája a Resilient Royals lesz. Várólistán sikerült bejutnom az aktív havi feliratkozók közé, így kíváncsian várom, mit tartogat majd számomra. Ti rendeltetek már valamilyen meglepetésdobozt külföldről? Milyen élmény volt? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése